Elballagtak a Reményhír Intézmény végzős diákjai


A Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolájának nyolcadikos tanulói számára egy korszak lezárult. A ballagási ünnepségen a hetedikes diákok a zászló átvétele mellett bátorító gondolatokkal indították útjukra a nyolcadikosokat, akik elköszöntek társaiktól, tanáraiktól, és megköszönték szüleiknek az elmúlt évek támogatását, segítségét.

A 8.a osztály mottónak az alábbi idézet választotta:

„Tetteidnek tudjál örülni,

más tetteit tudd megbecsülni,

főként ne gyűlölj egy embert se,

s a többit hagyd az Úristenre!”

Durkó Albert misszióvezető köszöntőjében kiemelte az általános iskola és a pedagógusok értékeit, ami mindenképp meghatározó a tanulók további életében. A továbbtanuláshoz, a felnőtt élet indításához szóló üzenete: "Semmi sem lehetetlen annak, aki hisz.”

A ballagás megható pillanatai közé tartozott az osztály közös éneke, a missziós munkatársak áldása és éneke, az elismerések, oklevelek átadása. A nyolc év énekkari munkájáért, kulturális rendezvényeken való szereplésért, kiemelkedő sportteljesítményért köszöntöttük tanítványainkat. A legjobb tanulónak járó Dávid Mátyás-díjat Balikó Balázsnak ítélte a nevelőtestület. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Fekete István és Gyöngyösi Tamara 8.a osztályos tanulókat a roma hagyományok ápolásáért, az iskola hírnevének erősítéséért külön elismerésben részesítette.

Durkóné Illés Bernadett igazgató elmondta, nagyon jó közösséggé, igazi csapattá formálódott az osztály. Az eltelt évek élményei, tapasztalatai, a megszerzett tudás, még a járvány által sújtott időszak se múlik el nyomtalanul: beépül a diákok személyiségébe, a jövőjüket alakítja, a céljaikhoz és az azok eléréséhez vezető úthoz hozzátesz. Megköszönte a szülőknek, hogy a nyolc év alatt együttműködő partnerek voltak. A nevelőtestület nevében Durkó Albert Zoltánné, Fekete Annamária és Szoboszlai Alfonzné szülőknek elismerő oklevelet és virágot nyújtott át.

A végzősök időkapszulában rejtették el üzeneteiket, vágyaikat, céljaikat. 10 év múlva közösen megnézzük, mit rejt a 2021-ben végzett 8.a időkapszulája!

Ballagó diákjainknak gratulálunk! További sok sikert kívánunk!

Tételek: 1 - 20 / 46 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!