KSH adatszolgáltatás Békésen


Közlemény.

Tájékoztatjuk, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Békés településen/településeken önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre 2021. június 29. és 2021. szeptember 29. közötti időszakban. A felvétel megnevezése: az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérése Program (PIAAC). A kikérdezés a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és hétköznapi tevékenységek során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását egyaránt vizsgálják.

 

Az adatgyűjtés 143 településen zajlik. A mintavétel reprezentatív, a személyek kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtják végre.

 

Békés településen 20 személy került kijelölésre.

 

Az adatgyűjtés során a KSH megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezői keresik fel a válaszadókat. Kérdezőik az interjúkat az aktuális járványügyi előírásokat betartva bonyolítják le. Minden sikeres interjút követően válaszadónk 5000 forint értékű ajándékutalványt kap.

A mérés kizárólag statisztikai célból történik. A Központi Statisztikai Hivatal minden adatot a hazai és az európai uniós adatvédelmi és statisztikai jogszabályok (a 2016. évi CLV. törvény és a 2016/679 EU-rendelet) rendelkezéseivel összhangban, bizalmasan kezel, és a válaszadók személyes adatait azoknak megfelelően védi. A résztvevők válaszaiból kizárólag névtelen, összesített statisztikák készülnek, amelyekből a felvételben résztvevők nem azonosíthatók. Az adatkezelési tájékoztató elérhető a felmérés weboldalán: www.ksh.hu/piaac


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


közlemény ksh