A Szatmári házaspár üzemelteti tovább Öreg Gábor gumisműhelyét.


Öreg Gábor vállalkozó hosszú évtizedek után átadta műhelyét és nyugdíjba vonult, vele és az új tulajdonosokkal, a több mint 20 év után Angliából hazatért Szatmári Juliannával és Szatmári Gáborral beszélgettünk.

-        Vártam már mikor tudom átadni a stafétabotot, főleg a családom és az unokáim – most úgy érzem, megbízható, értő kezekbe került a vállalkozás, mindenben segítem őket, nyitottak és jó elképzeléseik vannak a jövőre nézve – meséli Öreg Gábor. – Innentől kezdve sem fogok unatkozni, vár a kertem, az unokák, aki versenyszerűen sportolnak, őket is sokat fogom hordani edzésre, versenyekre és kedden, pénteken kimegyek a piacra, végre szabadon, kapkodás nélkül beszélgetni az emberekkel.

 

-        Semmi nyelvtudás nélkül vágtam neki 2000-ben Angliának, itthon egy autószervizben dolgoztam, majd kint először egy cirkuszban, egy szezonra szerződtem technikusnak, 5 év lett belőle, időközben párom is kiköltözött hozzám, majd 2005-től Londonban dolgoztunk, ő egy helyi étteremben volt mindenes, én pedig sofőr, szerelő voltam egy cégnél emellett az UBER-rel taxiztam, majd sikerült hivatalos taxis vizsgát tennem, hogy a híres, filmekben is sokat látott fekete CAB –ot is vezethessem mondja Szatmári Gábor.

 

-        A taxis vizsgára a felkészítést nagyon komolyan vették, több ezer nevezetes pontot kellett Londonban megtanulni, GPS-szóba sem jöhetett, gyakorlatilag London térképét kellett megtanulni fejből, azonnali válasszal, a legkülönbözőbb útirányokba. Szerencsére ekkora már a nyelvtudásunk is sokat fejlődött, állandóan emberek között voltunk, rákényszerültünk, hogy használjuk a nyelvet, egyre bővebb szókinccsel.

 

-        Foglalkoztatott minket a hazaköltözés – meséli Julianna, egy évben általában kétszer hazajöttünk, nekem könnyebb volt, mert édesanyám is kint élt és időközben három gyermekünk született, akiknek Anglia volt a természetes közegük. Gabi már évek óta jött volna haza, féltem a váltástól, de arra jutottunk, hogy nincs hova tovább várni, rátett a döntésre egy lapáttal a Brexit és a járványhelyzet is. Kint rengeteg náció nagyszámú bevándorlója él és dolgozik, nagyon szélsőséges példákat láttunk és azt is hogy teljesen más a mentalitás.

 

-        Láttuk, hogy Gábor folyamatosan hirdeti a műhelyt, aztán 2020 augusztusában úgy döntöttünk, megvesszük és haza költözünk. Felszámoltuk kinti létünk, eladtuk londoni házunkat, autóinkat és belevágtunk. Június eleje óta már hivatalosan is átvettük a működtetést, de Gabi bácsi itt van és aktívan segít.

 

-        Nagyon széles az ügyfélkör, sokféle igény van, aminek nem csak szeretnénk megfelelni, de hamarosan újabb szolgáltatásokat is beindítani, szerencsére hely van bőven hozzá.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


gumiszerviz