Megújult a Kulturális Központ.


Békés Város Önkormányzata sajtónyilvános bejáráson mutatta be és adta át a nagyközönség számára a közelmúltban 135 millióból felújított Kulturális Központot.

Kálmán Tibor Békés város polgármester elmondta:

A Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ sikeresen pályázott a TOP-7.1.1-16-H-123-7 kódszámú felhívás keretében a „Inspiráló nyitott tér- A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ infrastrukturális korszerűsítése, fejlesztése” című felhívásra. A Kulturális Központ 135 millió forint, 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósította meg a beruházást. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A fejlesztés célja szerinti beruházás eredményeként a fogadás feltételeinek javítása érdekében az esélyegyenlőségi szempontokat is szem előtt tartva a Kulturális Központ belső tereinek a felújítása, akadálymentesítése, új közösségi tér kialakítása, légtechnikai korszerűsítése, valamint eszközbeszerzés valósult meg. A projekt kivitelezési munkálatai az előre tervezett ütemnél jobban haladva, 2021. június végére fejeződtek be. (eredetileg 2021. decembere lett volna a munkálatok befejezésének időpontja)

Dr. Pappné Darida Andrea  a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ új igazgatója mutatta be a sajtó munkatársainak és a megjelenteknek a felújított Kulturális központot.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!