Békési őzpörkölt kapros túrógaluskával lett a főzőverseny legfinomabb étele


A „Békési Ízek Utcája” főzőverseny minden évben nagy népszerűségnek örvend. Idén 27 csapat nevezett a megmérettetésre.

A hattagú zsűrinek nem volt egyszerű dolga a dobogós és különdíjas fogások kiválasztásában, hiszen a legtöbb csapat belecsempészett valami különlegességet az elkészült ételbe és az ízléses tálalásra is nagy gondot fordítottak.

A zsűri tagjai:
Dankó Béla országgyűlési képviselő – zsűri elnök
Kálmán Tibor, Békés város polgármestere
Gál László, a Nagyház Pinceborozó tulajdonosa, mesterpincér
Patai Ferenc, a Bagoly Vendéglő tulajdonosa
Ökrös Sándor, a City Falatozó tulajdonosa
Munkájukat ezúton is köszönjük!

4 különdíj is gazdára talált:
Gál László, a Nagyház Pince Borozó tulajdonosa, mesterpincér különdíjait az „Egy a természettel” (Békési őzpörkölt kapros túrógaluskával) és a „Zsengecitrom” (Zöldséges gombás sertésragu szélesmetélttel) csapat nyerte el.
Patai Ferenc, a Bagoly Vendéglő tulajdonosának különdíja Gyergyószentmiklós csapatához (Salátás fuszulyka leves) került.
Ökrös Sándor, a City falatozó tulajdonosának különdíját Hegyközkovácsi csapata (Hagyományos babgulyás cipóban) érdemelte ki.

A képzeletbeli dobogóra felkerült csapatok:
I. helyezett: “Egy a természettel” (Békési őzpörkölt kapros túrógaluskával)
II. helyezett: Csontos Team (Bőségtál)
III. helyezett: Kardos-Polgár Team („Imi és Tibi kedvence”)

A díjakat felajánlotta: Gál László, a Nagyház Pince Borozó tulajdonosa, mesterpincér, valamint a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ.

A díjazottaknak szívből gratulálunk!

Fotó: GA-Pix Fotó


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!