Közfoglalkoztatási kiállításon a békési értékek


A megye 75 települése, köztük Békés is bemutatta közmunkában előállított értékeit az idei Közfoglalkoztatási Kiállítás Békéscsabán

Csütörtökön került megrendezésre az immár hagyományosnak számító Békés megyei közfoglalkoztatási vásár.

Dankó Béla országgyűlési képviselő is elismerő szavakkal illette termékeinket, és a gyártási folyamatok személyes megtekintéséről is egyeztettük.  

Amikor a Kormány útjára indította a munkaerő piacra való visszajutást elősegítő közmunka programot, sokan kétkedéssel tekintettek a kezdeményezés jövője elé.

Ahogy országosan, úgy Békésen is beigazolódott viszont, hogy nem csupán az érintett családok, hanem a települések számára is sok előnnyel jár a jól felépített közmunka hálózat.

Ezt mi sem igazolja jobban, mint a városunkat a kiállításon képviselő, mindenki által jól ismert, sőt elismert közfoglalkoztatásra épülő munkahelyek.

A Startmunka keretében megvalósuló betonelem gyártás legismertebb termékei a járdalapok, míg az Országos Hajléktalan Programot a Derűs Ház képviselte varrott termékeivel.

A Békési Szociális szövetkezet hagyományosan széles kínálatából ezúttal a savanyúságokkal vett részt a seregszemlén -számolt be közösségi oldalán Kálmán Tibor polgármester. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!