Ma elrajtol az NBI/B-s bajnokság


Az Optimum Solar-BFKC felnőtt csapatánál több személyi változás is történt a nyár folyamán, új edzővel készült a csapat, Padla József vezetésével, illetve a játékos állományban is több poszton is történt változás.

 

Július közepén kezdte meg a felkészülést a csapat, napi két edzésekkel készültek a srácok napról napra, illetve 8 edzőmérkőzésre is sor került. Amik remek szint felmérőnek bizonyultak és rengeteg gyakorlást jelentett a csapatnak. Az erőviszonyok felmérése változó még, több edzőmérkőzésen mutatott játék felemás volt félidőnként, így majd élesben kiderül pontosan, hogy melyik csapat hol tart.

Mint tudják változás van a bajnokság lebonyolításában, alapszakaszból és rájátszásból áll idén a bajnokság. Az NBI/B kelet és nyugat 10-10 csapata az alapszakaszban megmérkőzik oda-vissza alapon, mint eddig is. Ezután pedig a Kelet és a Nyugat 1-5. helyezettjei játszanak egymással a rájátszásban, illetve a 6-10. helyig szintén megmérkőznek egymással, és így alakul majd ki az összevont tabella május végére.

A mai nap folyamán Mezőkövesden kezdi meg a bajnokságot a csapat 18:00-tól. A mérkőzés eredmény követése elérhető az alábbi linken: https://livescore.mksz.hu/32021013829/esemenyek.

Arról beszélgettünk a Vezetőedzővel, hogyan zajlott a felkészülési időszak és milyen célokkal vágunk neki a 2021/2022-es bajnokságnak:

  • Egy bő másfél hónapja, hogy Békésre költöztél, hogy érzed magad itt?
  • Köszönöm szépen jól, szépen megismertem a várost és a környező tájakat, úgyhogy lassan teljesen kiismerem a vidéket, és hogy mit hol találok meg.
  • Hogy sikerült a felkészülés, sikerült elvégezni az eltervezett munkát a csapattal?
  • Sikerült elvégezni a felkészülést heti 7-9 edzéssel, ami biztos a fiúk szépen dolgoztak és elvégezték a feladatot. Úgy gondolom, sok új támadás és védekezés technikai-taktikai dolog módosult, amire idő kell, hogy teljes hatékonysággal át álljanak a fejek, ennek a letisztításán dolgozunk a maradék időben.
  • Sok edzőmérkőzést játszottatok, milyen visszaigazolást adott neked a mérkőzésen mutatott játék? Hogyan látod, hol tart a csapat?
  • Mivel új edző és új játékosok is érkeztek a csapathoz, fontos volt korán elkezdeni a felkészülést és sok mérkőzést játszani, az összehangolódás miatt. Formába hozó időszak végén járunk, a kondicionális képesség fejlesztés után a korábban említett technikai és taktikai dolgokat kell összhangba hozni.
  • Mire számíthatunk a bajnokságban? Mennyire lesz kiélezett ez a bajnoki szezon a megváltozott versenyeztetési rendszerrel? Sikerül elérni a kitűzött célt?
  • Minden mérkőzés eredménye óriási nyomot hagy, hiszen már az első forduló kimenetele hozhat egy olyan szituációt, hogy egymás elleni eredmény, vagy a jobb gólarány dönt a végső pozícióban, vagy hogy ki hova kerül a rájátszásban. Majdnem minden mérkőzésre így fognak menni a csapatok, ezzel úgy vélem elárultam, mennyire lesz kiélezett. Közel mind a tíz csapat célja az első öt hely valamelyike, hiszen azzal egy nyugodt tavasz várhat a csapatokra, kivéve aki feljutást tervez. Mi is a felsőházat tűztük ki célul, ezért dolgozunk és küzdünk nap mint nap. Sok a fiatal motivált játékosunk, ők most nagy lehetőséget kapnak ezzel a lebonyolítási rendszerrel, hiszen bizonyíthatják, hogy képesek megoldani teher alatt is a rájuk nehezedő feladatokat, húzóemberré, vezérré nőjék ki magukat. Ez kulcsa lehet mindennek. Köszönöm!

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!