Jön az I. Békési Édesség Show október 16-án


Forrás: Békési Fiatalokért Egyesület.
Helyszin: Békés, Jantyik Mátyás utca 23-25.
Megjelent: 2021 Szeptember 15. ( Szerda ) 10:58
Módosítva: 2021 Szeptember 20. ( Hétfő ) 11:41
A Békési Fiatalokért Egyesület még 2020 tavaszára hirdette meg az év egyik legédesebb nagyszabású rendezvényét, melyet a koronavírus-járvány szabotált.

Ez sem szegte a szervező csapat kedvét, így idén ősszel még nagyobb erőbedobással hívják életre az I. Békési Édesség Show rendezvényüket.

Lesz csokikóstolás, bonbon bemutató, gasztrotörténeti előadás, mézeskalács kézműves bemutató, marcipánfigura készítéssel egybekötött előadás, mindezek mellett a rendezvény teljes ideje alatt egy csokiszökőkút is üzemelni fog, valamint a szervező egy tortaversenyt is hirdetett, ahol két kategóriában, amatőr és végzett cukrász kategóriában lehet a versenyre nevezni.

További részletek a rendezvénnyel és a tortaverseny kiírása elérhető a szervező egyesület honlapján: www.bekesifiatalokert.hu/edessegshow

A versenyre jelentkezni online a fenti linken lehet, illetve a könyvtárban és a kulturális központban kihelyezett jelentkezési lapot kitöltve és leadva (ahol a nevezési díj is rendezhető).

Várják mindazok jelentkezését, akik csak úgy családi kedvtelésből, akár hobbi szinten, vagy hozzáértő kezekkel állnak a konyhapult mögé. Életkori megkötés nincs.

Belépő: 500 Ft. Az első 100 vendég ajándék bonbont kap a belépőjegy mellé.

A rendezvényt szervező Békési Fiatalokért Egyesület a programváltoztatás jogát fenntartja!

Ötletgazda: Mucsiné Fodor Hajnalka cukrászmester

Támogatók: Békés Megyei Önkormányzat, Békés Város Önkormányzata, Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ, Szent Lázár Alapítvány, City Falatozó Étterem, Kávézó és Pizzéria

Részletes program:

13 óra Megnyitó

13:15 Jetty Choco bonbon bemutató

14:00 Bartus Dóra cukorvirág bemutató olimpiai aranyérmes, világbajnoki ezüstérmes cukrász, okleveles cukorvirág-készítő és oktató

15:00 Szegfű Katalin gasztrotörténeti előadása

15:30 Puskelyné Pacsika Mónika mézeskalács kézműves bemutató

16:15 Martikán Andrea cukrászmester marcipánfigura készítéssel egybekötött előadása

17:00 Tortaverseny eredményhirdetése, díjak átadása, a rendezvény zárása.

A helyszínen lehetőség lesz cukrászati termékek megvásárlására.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!