Polgárőrök oktatása


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés
Megjelent: 2021 Szeptember 18. ( Szombat ) 16:47
Módosítva: 2021 Szeptember 20. ( Hétfő ) 18:05
Közlekedésbiztonsági oktatást tartottak a polgárőr egyesületi vezetők részére Békésben.

A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége 2021. szeptember 17.-én Közlekedésbiztonsági oktatást tartott Békésen, az egyesületi vezetők részére. Az oktatást Lipták István, a BMPSZ FEB. elnöke nyitotta meg, aki beszédében kiemelte, hogy a polgárőr munkához hozzá tartozik a folyamatos képzés, tanulás, a már megszerzett tudásismeret felfrissítése is. Ez az oktatás is ezt a célt szolgálja.

Először Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke adott általános tájékoztatót a polgárőrség működéséről, jelenlegi feladatokról.

Varga Attila István r.őrnagy – BMRFK Rendészeti Igazgatóság, Közlekedésrendészeti Osztály Forgalom ellenőrző Alosztály munkatársa - Polgárőr közlekedési ismeretekről, forgalomterelésről tartott előadást. Kitért több fontos jogszabályra és a rendőr-polgárőr közös járőrszolgálat ellátására, a közlekedésbiztonság szempontjából.

Lipták István a Békés Megyei Katasztrófa-és Polgári Védelmi Szövetség elnöke, BMPSZ FEB elnöke a Katasztrófavédelmi feladatok szakszerű ellátása a polgárőrök részéről címmel tartott előadást, amelyben beszélt a katasztrófavédelem alapismereteiről is.

Polgárőrök feladata a bűnmegelőzés területén volt a központi témája Bátkai Miklós c. r. alezredes – BMRFK Bűnügyi Igazgatóság, Bűnmegelőzési Osztály munkatársa- előadásának. Kihangsúlyozta a bűnmegelőzés fontosságát, amelyben a településeken működő polgárőrségek tevékenyen vesznek részt.

Az oktatás zárásaként Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőr Szövetség elnöke segített újra összefoglalni az elhangzottakat, majd közösen megbeszélték a még nyitott kérdéseket.

A megyei polgárőr vezetők hasznosnak, szükségesnek ítélték a megtartott oktatást, mert – mint mondták – sok új dologról szereztek tudomást, sok mindent tudtak őszintén megbeszélni.

Az oktatás, az OPSZ KTI pályázatának köszönhetően valósult meg.

Tételek: 1 - 20 / 59 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!