Fontos győzelem a hazai közönség előtt


Eredményes hazai rajtot vettek a békési kézilabdázók, akik az NB I B-s férfi pontvadászat harmadik fordulójában a Vecsést fektették két vállra, helyenként jó játékkal, de a végére túlságosan is kiengedve.

 

Optimum Solar-Békési FKC–Vecsési SE 33–29 (16–9)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. Vezette: Fibec Zoltán, Herbák Tamás.
Békés: TAKÁCS – OSGYÁN 4, Haszilló 2, LELE 1, ÁRPÁSI 8, Varsandán 4 (2), Szász 3. Csere: Borbély, Kiss O. (kapusok), Fedor 3, Csuzi, Kiss R. 1, Dávid 2, Hrabák 2, Laufer 3, Mezei. Edző: Padla József. A Vecsés legjobb góldobói: Sutka 7 (3), Petrik-Varga 6, Zatureczki 6.
Kiállítások: 10 perc + Hrabák kizárva a 60. percben, ill. 12 perc. Hétméteresek: 7/3, ill. 3/3.

Nehezen lendült játékba az elején kétszer is emberhátrányába kényszerülő hazai együttes, a vendégek két találatára Szász csak a 8. percben tudott először válaszolni. A folytatásban már kiegyenlített lett a küzdelem, mi több a 12. minutában először volt a házigazdáknál a vezetés (5–4). A félidő közepéig tartotta a lépést a Vecsés, azt követően egy négyes szériával addig nem tapasztalt előnyt épített ki magának a házigazda együttes (24. p.: 11–5), amire még rá is tett a szünetig.
A vendégek a második félidő elején igyekeztek közelebb férkőzni, de a játékukba sok hiba csúszott, így a kísérleteik rendre meghiúsultak. Azután fokozatosan tovább „nyílt az olló”, a 42. percben Haszilló átlövésével először lett tíz a két csapat között. Ez a lélektani határ domináns maradt a mérkőzés utolsó harmadában is, de inkább belül voltak a vecsésiek (58. p.: 32–24), akik a végjátékban is becsülettel hajtottak. Ennek jutalmaként tovább faragták a különbséget, de a békésiek magabiztos győzelmét nem tudták befolyásolni.
Időnként jó játékkal nyert a hazai gárda, amely négy büntetőt is kihagyott a mérkőzés során, de ezúttal ez is belefért.
 – Stabil játékkal arattunk győzelmet első hazai mérkőzésünkön. Köszönjük a kilátogató szurkolóink buzdítását, ezen az úton megyünk tovább. – nyilatkozta Padla József, vezetőedző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!