Az INGYENES ifjúsági kolbászgyúró bemutatón a látványt díjazzák a Csabai Kolbászfesztiválon!


Megjelent: 2021 Szeptember 27. ( Hétfő ) 10:54
Módosítva: 2021 Október 14. ( Csütörtök ) 12:08
„Hozd el, és jelenítsd meg a múltat!” Vagyis idén is a Csabai Kolbászfesztivál első, hagyományőrző gyúrása a fiataloké, mint mindig.

 Mégpedig október 29-én, pénteken 10 órától az új helyszínen, a CsabaParkban, a  Mokry Sámuel-sátorban.

– Szeretnénk nagyon különlegessé tenni az élményt, a Covid miatt az idei töltőversenyt kimarad a fesztivál életéből , de  ezért a bemutatókkal pótoljuk amely  meghívásos alapon történik. A szervezők a részt vevő általános és középiskolai csapatokat arra kérik, hogy nyúljanak vissza a tradíciókhoz, és a legkülönlegesebb jelmezekben, hagyományos eszközök által színesítsék az eseményt – hangsúlyozta Hégelyné Győrfi Ilona, a rendezvény ügyvezető-programigazgatója. A szervezők a  kolbászgyúráshoz az asztalt, az 5 kg húst, öt fő ingyenes belépését és a töltéshez szükséges belet biztosítjuk. A versenyzőknek saját maguknak kell hozniuk a hagyományos kézi darálót, töltőgépet, a fűszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket. Ami ennél is fontosabb a megjelenés és a dekoráció..

„Legyél ötletes, eredeti, bohókás, korhű, egyedi!” – ez is az ifjúsági látványbemutató szlogenje. Az induló, maximum 5 fős, jelmezbe öltözött csapat feladata, hogy a helyszínen átvett húsból sütni való kolbászt készítsen.

A bemutatón részt vevő 60 csapatnak az elkészített kolbászát nem kell leadni zsűrizésre. A mesterművek a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthetők meg. A zsűri a csapatok megjelenését, a vendégváró asztal dekorációját, a hagyományokhoz visszanyúlt installációt és eszközhasználatot, a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését értékeli.

 

Eredményhirdetés az első nagykoncert előtt a Mokry Sámuel sátor színpadon.

 

A díjak a következők:

2021. Legötletesebb megjelenés - Ajándékcsomag + Gyúróasztal a 2022-es évi Csabai Kolbászfesztiválra

2021. Leghagyományosabb megjelenés - Ajándékcsomag + Gyúróasztal a 2022-es évi Csabai Kolbászfesztiválra

2021. Legbohókásabb megjelenés- Ajándékcsomag + Gyúróasztal a 2022-es évi Csabai Kolbászfesztiválra.

A jelentkezéseket a krisztina.szabo@cskf.hu e-mail címre várják. Információs telefon: +36 30 942 7655. 

 

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!