Rendhagyó osztályfőnöki óra a SZEGEDIBEN a Dogland Segítőkutya Alapítvánnyal


Szeptember második hetében a SZKIRG 9.A osztálya rendhagyó osztályfőnöki órán, játékos foglalkozáson vett részt, amelyet a segítőkutyákat kiképző Dogland Segítőkutya Alapítvány négy munkatársa tartott: Pálfi Péter és Szabóné Hégely Ágnes, az Alapítvány munkatársai, valamint Maja és Viktor, a két segítőkutya.

A szervezet célja a fogyatékkal élő személyek segítése és életük szebbé tétele, az ép, óvodás és iskolás gyermekek fejlesztése, továbbá az, hogy elősegítsék sérült embertársaink elfogadását, megértését.

Az interaktív foglalkozáson megismerkedhettünk a segítőkutyák munkájával, megtudhattuk, hogy a fogyatékkal élők mindennapi élethelyzeteiben mekkora segítséget jelenthetnek a négylábúak.

Bízunk benne, hogy az érzékenyítő órának köszönhetően a diákok még megértőbbek lesznek embertársaikkal, és tudatosult bennük, hogy a fogyatékkal élőknek nem sajnálatra van szükségük, hanem olyan emberekre, akik tudják kezelni a helyzetet, és nem ismeretlen számukra a segítségnyújtás fogalma, nem félnek odamenni egy fogyatékossággal élő emberhez.

Köszönjük az Alapítvány munkatársainak a lehetőséget.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!