Testületi döntésekről tájékoztatott Kálmán Tibor polgármester.


Testvértelepülése lesz városunknak Hegyközkovácsi, stabil a gazdálkodás, pályázatot nyújt be a város, módosítják a bérlakásokról szóló rendeletet, digitális élményközpont nyílik Békésen, emléktábla kerül a katolikus templom falára.

Szeptemberi a békési képviselő-testület az alábbiakról határozott:

 

-        Elfogadták az önkormányzat és intézményei első féléves költségvetésének teljesítéséről szóló tájékoztatást.

 

-        Stabil a város gazdálkodása, várhatóan az is marad az év végére is.

 

-        Digitális élményközponttá alakul át a Hőzső utcai civilház, jelenleg hat ilyen üzemel az országban, de azok mind megyeszékhelyen, a civilház emiatt belül is átalakul. A mostani klubfoglalkozások, egyesületi összejövetelek új helyeket keresnek jelenleg, a későbbiekben a Jantyik utcai óvoda épülete veszi át az eddig civilházas funkciókat.

 

-        Békés testvértelepülési szerződést köt Bihar- Hegyközkovécsi községgel, a kapcsolatfelvételt Mucsi András képviselő segítette

 

-        A város pályázatot nyújt be a Teleki László Alapítvány által kiírt Népi Építészeti Program keretében a Kispince u. 44. szám alatti, kiemelt történeti értéket képviselő épület, népi építészeti emlék karbantartására, megőrzésére és a felújítására irányuló tervek szakmai előkészítésére.

 

-        Emléktábla kerül a katolikus templom falára a békési meg nem született és korán elhalt gyermekek emlékére a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Szentháromság Plébánia kezdeményezésére.

 

-        Más irányú elfoglaltságai miatt benyújtotta lemondását Vámos Zoltán alpolgármester, aki továbbra is önkormányzati képviselőként dolgozik a békési képviselő-testületben.

 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!