info@bekesmatrix.hu +36 (20) 9 351 683 bekesmatrix

Lovas polgárőr szemle


Forrás: Virág István
Helyszin: Békéscsaba, Laurinyecz-tanya
Megjelent: 2021 Október 5. ( Kedd ) 06:34
Módosítva: 2021 Október 6. ( Szerda ) 12:24
Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége 2021.október 3.-án lovas polgárőr szemlét rendezett Békéscsabán.

A békéscsabai Laurinyecz-tanya adott otthont az I. Megyei Lovas Polgárőr Szemlének. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Lipták István a BMPSZ FEB. elnöke és Szabó Zsuzsanna a Békés Megyei Lovasszövetség volt elnöke.

Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket, gratulált Pécsi Krisztina – Liker Zsanett párosnak, akik Szilvásváradon megrendezett IX. Polgárőr Lovasszemle és Szakmai Napon elnyerték a vándorkupát, hiszen az ő párosuk teljesítette a legjobban a versenyt. Pólókat és ajándékcsomagokat adott át a kiemelkedő tevékenységet végző lovas polgárőröknek és a segítőnek (Pécsi Krisztina, Liker Zsanett, Laurinyecz Terézia Krisztina és Kiss Eszter). Dr. Prozlik László A BMPSZ Lovas Tagozat szakmai alelnöke is köszöntötte a jelenlévőket és ismertette a I. Megyei Lovas Polgárőr Szemle célkitűzéseit: csapatépítés, tapasztalat át adás, tudás gyarapítás.

Nehéz terepen mozogni, nagyobb távolságot átlátni - ezek a legfontosabb előnyei a lovas szolgálatnak, melyet állandóan gyakorolni kell. A kiépített pályán kezdetét vette a feladatok gyakorlása.

A feladatok gyakorlása után hangulatos bemutatóval szemléltették a polgárőrség lovasainak szolgálati napjait, extrém feladatokat, speciális szolgálati szituációkat mutattak be, melyhez hozzájárult a rendőrség járőrszolgálata és Pataki Balázs kutyás polgárőr bemutatója.

 

Tételek: 1 - 20 / 87 (5 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!