info@bekesmatrix.hu +36 (20) 9 351 683 bekesmatrix

ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS


Forrás: Virág István
Helyszin: Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ
Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepelte a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete 2021.október 5.-én a Csabagyöngye Kulturális Központban.

40 évvel ezelőtt néhány lelkes mozgássérült ember a saját élettapasztalatára alapozva életre hívta a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületét. Szándékaik szerint közösséget akartak szervezni ebből az elszigeteltnek számító társadalmi csoportból. A közösség erejét, az abban rejlő tudást, tapasztalatot használták, hogy egy olyan segítség nyújtási formát alakítsanak ki, amely valódi válaszokat nyújt az életükben jelenlévő problémákra.

Dr. Ruzsa György a megyei egyesület elnöke az elmúlt időszakra emlékezett vissza.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte: Ma a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete egy 8.957 fős közösséget jelent, Békés megye 65 településén elérhető hálózattal és egy kiterjedt szolgáltatási struktúrával. Az általuk végzett munkáért köszönet, hála és elismerés illeti valamennyijüket

Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke az egyesület érdemeit méltatta, külön kiemelve azt, hogy a fogyatékkal élők ügye ma már nem számít tabutémának.

Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere elismerően szólt az egyesület tevékenységéról, elmondta: az egyesület békéscsabai központjában jelenleg 140 gyermek és 60 felnőtt kap magas színvonalú ellátást.

Kovács Ágnes, a mozgáskorlátozottak országos szövetségének elnöke mesélt arról, hogy édesanyaként miként küzdött azért, hogy 1996 szeptemberében elindulhatott az első integrált óvoda Békéscsabán.

A köszöntő beszédek utáni ünnepi műsoron közreműködött a Napraforgó központ növendékeinek és a Jókai Szinház tagjai.

Jubileumi plakettek és oklevelek átadásával zárult az ünnepi megemlékezés.

Tételek: 1 - 20 / 139 (7 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!