Átadták az új békési focipályát


Megjelent: 2021 Október 15. ( Péntek ) 08:03
Módosítva: 2021 Október 15. ( Péntek ) 09:57
A projektet a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió valósította meg Békés Város Önkormányzata tulajdonát képező ingatlanokon, mely egy 4 telekből álló területet ölel fel és a város két, romák által lakott szegregátuma között helyezkedik el, Békés város peremkerületében. A pálya létrejöttét a Magyar Labdarugó Szövetség is segítette.

Az átadó ünnepségen Durkó Albert misszióvezető hangsúlyozta, a pályát a fiataloktól az idősekig mindenki használhatja, számos sporteseményt terveznek majd és köszöni a városvezetésnek a terület biztosítását a beruházáshoz, reméli, hogy hamarosan járda kötheti össze az új sporttelepet a Törökvész utcával, ezáltal összekapcsolva a vízláda északi részét is a Soványhát utcával, átjárást biztosítva. 

Dankó Béla Békés és térsége országgyűlési képviselője kiemelte, a megyében már 25 élő és műfüves pálya jött létre és országosan az akítvan sportolók száma (igazolt játékosok)  2010 előtt számhoz képest megduplázódott, jelenleg 501 ezer fő.  

Kálmán Tibor polgármester elmondta, a hiánypótló sportberuházás a Helyi Akció Csoportok közel 400 milliós pályázatának része, ebből a keretből újult meg a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ, a Szent Lázár Alapítvány varrodája is. 

Az avatóünnepséget az MPE OCM csapata és a Békés megyei polgármesterek focicsapata közti barátságos rangadó követte.  

 

 

 

Tételek: 1 - 20 / 70 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!