Minden készen áll a jubileumi kolbászfesztivál nyitására


Továbbra is a Csabai kolbász hagyományainak megőrzésére, ápolására, népszerűsítésére, a tudás átadására épül a 25. Csabai Kolbászfesztivál – hangsúlyozta Hégely Sándor fesztiváligazgató csütörtökön este, pár órával a nyitás előtt.

– Új helyszínen, a CsabaParkban rendezzük meg a fesztivált október 29–31. között, ehhez jön még, hogy az egészségügyi előírásoknak is meg kell felelnünk, be kell ezeket tartanunk, tartatnunk a látogatókkal – mondta Hégely Sándor. – A lehetőségekhez képest a legjobb programot kívánjuk nyújtani. Ugyanakkor nincs több száz csapatos gyúróverseny, de bemutató jelleggel töltenek ifjúsági és felnőtt csapatok is pénteken, szombaton. Ugyanígy a töltöttkáposzta-főzést sem hagyjuk ki. Ami nem változott, szombaton zsűrizzük a nemzetközi szárazkolbászversenyre beérkezett versenydarabokat 11 órakor a Mokry-sátorban. Számos kistermelő is nevezett, ők megjelennek portékájukkal a fesztiváli kínálatban is.

Hégely Sándor kitért arra, a fesztiválhangulatot a korábbiakhoz hasonlóan neves előadók fellépése garantálja. Pénteken 14 órától a fiatalok kedvence, DJ YAMINA érkezik, este koncertezik a Budapest Bár, majd Kowalsky meg a Vega.      

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!