Iparkamara: köszöntötték a kiváló versenyzőket


Két Békés megyei fiatalt köszöntött az iparkamara nevében dr. Orosz Tivadar elnök és ajándékutalványt adott át nekik a közelmúltban Békéscsabán.

Bakonyi Dávid és Takács Zoltán a BSZC Nemes Tihamér Technikum egykori diákjai a szakmák Európa-bajnokságán jeleskedtek, ezzel érdemelve ki az elismerést.

Az iparkamara székházában tartott köszöntőn Maczik Mihály igazgató is jelen volt és az iparkamara elnökéhez hasonlóan méltatta a fiatalok teljesítményét.

Magyarország 2021. szeptember 22-26. között hetedik alkalommal vett részt a Szakmák Európa-bajnokságán, a EuroSkills Graz 2021 versenyen, melyen 31 országból több mint 400 fiatal szakember mérte össze tudását 38 versenyszámban és további 10 bemutató szakmában. Bemutató versenyt azokban a szakmákban rendeztek, amelyek új szakmák, korábban nem szerepeltek EuroSkills versenyen, vagy a regisztrált versenyzők száma nem érte el a minimum 4 főt.

A EuroSkills Graz 2021 Európa-bajnokságon 21 versenyszámban 26 versenyző képviselte hazánkat, melyből 3 bemutató szakmában (ápolás és gondozás – egyéni verseny, ipar 4.0 – 2 fős csapatverseny, valamint ipari robotika – 2 fős csapatverseny) 5 fő magyar versenyző mérettette meg magát.

 

Mechatronikában Bakonyi Dávid (párban Kövér Dániellel) kiválósági érmet szerzett. Méltóképpen képviselték versenyzőink Magyarországot a bemutató szakmákban is, hiszen ipar 4.0 versenyszámban csapatversenyben Sipos Kristóf Balázs és Takács Zoltán kimagasló szakmai teljesítménnyel a 2. helyen végeztek, mellyel ezüstérmet vehettek át.

 

A résztvevő országok közül Magyarország az elnyert érmek alapján elért pontszámok rangsorában az előkelő 6. helyen végzett. Az elért eredmények bizonyítják a magyar szakemberek felkészültségét és szaktudását, hiszen a hazai csapat a nevezett versenyszámok több mint felében éremmel zárta a versenyt.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!