Pallér Sándor, a Csabai Kolbászklub oszlopos tagja a helyiek mellett segítségül hívta az Orosházi Kolbászklub tagjait is, Sándor László, Szilasi H. Tamás és Bíró Béla azonnal igent mondtak. Kolbász is bőven lett a hízóból.
Korim Valéria, a csabai Kolbászklub ügyvezető elnöke kiemelte, a hagyományokhoz hűen sátrat vertek a kolbászfesztiválon, immáron a CsabaParkban. Pár napja összeállították a csapatokat, melyek a látványdisznóvágásokon a bemutatókat tartják a közönségnek. Három hússertést és egy mangalicát vágnak és dolgoznak fel a klubtagok a három nap alatt, és a hízókból helyben elkészített termékeket kóstoltatják a látogatók körében.
Korim Valéria elmondta, Pallér Sándor után szombaton délelőtt Sipos László, szombaton délután Hrabovszki Zoltán, vasárnap pedig Juhász Ádám vezényletével mutatnak be tradicionális, csabai disznóvágást. Ezeken a bemutatókon kiderül az is, hogy a sertés szinte minden „alkatrésze” feldolgozható.
(X) Reklám