Kálmán Tibor polgármester a testület döntéseiről tájékoztatott.


Januártól megkezdi működését a város kulturális életét koordináló Békés Városi Kulturális Központ, Könyvtár, Múzeum és Sport Nonprofit Kft.

A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ, a Püski Sándor Könyvtár és a Jantyik Mátyás Múzeum ily módon történő egyesülése a területre eső figyelem és a működtetésükre összpontosított erő növelését jelenti.

 

A korábbi munkahelyek teljes megtartása mellett az eddigi, alapvetően intézményi rendszer után a kft. egy rugalmasabb, hatékonyabb munkaformát valósít meg. Ahogy a BKSZ, a városüzemeltetés és a turisztika átszervezése, úgy most a kulturális élet is új lendületre számíthat a képviselő-testület döntése nyomán.

 

A Békés Városi Kulturális Kft. Dr. Pappné Darida Andrea vezetése mellett Erdősné Sági Mária és Sápiné Turcsányi Ildikó szakmai irányításán keresztül kezdi meg a munkát.

 

A testületi ülés másik sarkalatos pontját a településképet meghatározó rendelet módosítása jelenti. Ennek keretein belül enyhítünk a városközponton kívüli területekre vonatkozó szabályozáson.

 

A döntés nyomán többek között lehetővé válik a cserepes lemez és a lemezkerítés alkalmazása. A munkálatok megkezdése előtt azonban feltétlenül érdemes felkeresni a műszaki osztályt, ahol részletes felvilágosítást adnak (pl. szín, kivitel) tekintetében.

A testületi ülésen a fentieken túl számos, a város mindennapjait érintő kérdésben született döntés, meghallgattuk és elfogadtuk a városban működő óvodák, általános és középiskolák munkáiról szóló tájékoztatót, a gyermekvédelmi rendeletet illetve döntöttünk a középiskolai ösztöndíj odaítéléséről is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!