Bemutatták az olvasóknak a jövő évi Békési Kalendáriumot


Október 28-án, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban tartott ünnepség során bemutatta a nagyközönségnek a 2022-es Békési Kalendáriumot a Családért Alapítvány, amely a könyv kiadója.

A kiadvány ötletgazdája és 17 éve szerkesztője, Szegfű Katalin köszöntőjében arról beszélt, hogy a Békési Kalendárium egy sikertörténet, elkészítése hitet, emberi lelkesedést és lokálpatriotizmust sugall.

A 160 színes oldalon megjelent kiadványban 15 tartalmas írás mellett 12 irodalmi pályázatos eszmefuttatás, visszaemlékezés is helyet kapott a további érdekes és szórakoztató tartalmak mellett. A minapi könyvbemutatón a szokásoknak megfelelően megjutalmazták a cikkszerzőket és más közreműködőket, valamint az „Az én történetem – Az én városom” című irodalmi- és az „Ilyenek vagyunk mi, békésiek” című fotópályázatra beküldött pályamunkák készítőit. Az ünnepséget színvonalas zenei blokkokkal a Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti iskola tanulói és pedagógusai színesítették. A könyvbemutató állófogadással ért véget.

Fotók: Gazsó János.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!