Novemberben ültetik a „babafákat” Békésen


Idén közel százhetvenen jelentkeztek a „Mert Fából lesz az Erdő” elnevezésű programra. Polgár Zoltán alpolgármester kezdeményezésére a képviselő-testület tavaly tavasszal döntött arról, hogy minden békési újszülött és szüleik tiszteletére fát ültetnek, illetve fát ajándékozunk az érintett családoknak Békésen.

Ebben az évben százhatan kérték, hogy otthonukban ültethessék el a fákat gyermekeik tiszteletére, számukra gyümölcsfákat biztosítunk ehhez. Hatvanhárman pedig azt kérték, hogy az önkormányzat ültesse el a fákat. Utóbbi növények elültetéséhez a helyszín kijelölése még folyamatban van, mindenképpen méltó helyszínt szeretnénk és fogunk választani – összegezte Polgár Zoltán alpolgármester. Szokai László főkertész irányításával jelölik ki az idei faültetés helyszínét. Ami biztos, hogy az idén igényelt fák mennyisége akár egy egész fasor ültetését is lehetővé teszi. A novemberi faültetés pontos időpontjáról és a kijelölt helyszínről hamarosan levélben kapnak értesítést az érintett családok.

2020-ban ötven család igényelt facsemetét újszülött gyermekének a „Mert Fából lesz az Erdő” elnevezésű program keretében. Harminc család – a kérelmében megjelöltek szerint – az otthonában ültette el a kapott szilvafát, húsz család pedig a Május 1 parkban gondozhatja az önkormányzat által elütetett kőrist. A program az idei eseménnyel együtt közel 220 facsemete ültetését eredményezi.

Fotó: az első babafa ültetés 2020 novemberében 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!