Újabb állomásához érkezett az Élővíz-csatorna környezetének megújulása


A munkálatok megkezdése előtti utolsó egyeztetés és terepbejárás után immár a kivitelezőké a terep.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, jelentős rendezés veszi kezdetét az Élővíz-csatorna városi szakaszán.

 

A munkálatok célja, hogy úgy a növényzet, mint a vízfelület hosszú távon is a békésiek és vendégeink kikapcsolódását szolgálja. Ahhoz, hogy az utókor is élvezhesse ezt a páratlan természeti értéket, szükség van az idő, beteg, balesetveszélyes faállomány cseréjére is.

 

Ahogy azt már többen is jelezték, egy-egy vihar után sajnos egyre több fa dől a mederbe, szakadnak le jelentős súlyú ágak. A faállomány megújítása kapcsán számos szakmai és felügyeleti szervezettel egyeztettünk

 

Az eltávolított fák helyett minden esetben őshonos, az éghajlati kihívásokkal szemben is ellenálló fajok kerülnek kiültetésre. Ezek a növendék fák nem csak a mai, de az utánunk felnövő generációk számára is sok örömet, értéket jelentenek majd. Ezúton is kérek mindenkit, hogy a munkálatok nyomán esetleg tapasztalható kellemetlenségeken túl legyünk tekintettel városunk hosszú távú érdekeire is.

 

A beruházás Békés Város Önkormányzata és a KÖVIZIG eddigi partnerségén túl a KHESZ, azaz a megyei horgászszövetség szakmai tudásával is bővült.

 

Számos korszerű, ízléses és sokak számára hasznos állandó horgászhelyek is kialakításra kerülnek a folyó két partján.

 

Mindezekről Kálmán Tibor polgármester számolt be közösségi oldalán.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!