Faültetéssel ünnepelték a harmincéves polgárőrséget


Forrás: Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége
Helyszin: Sarkad , Éden-tó
Megjelent: 2021 November 13. ( Szombat ) 19:25
Módosítva: 2021 November 16. ( Kedd ) 17:06
Békés megyénkben az elsők között Sarkad településen alakult polgárőr egyesület 1991-ben, erre emlékeztek 2021. november 13.-án sarkadi Éden-tó-nál, ahol a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége a polgárőrség megalakulásának 30. évfordulója alkalmából ünnepélyes faültetést szervezett.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Túrós András az OPSZ elnöke, Szabó Zoltán az OPSZ szakmai elnökhelyettese, Batiz István Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek szövetsége elnöke, Boros Viktor Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Kolozsi József Városi Polgárőrség Törökszentmiklós elnöke, Pikó Tamás r.alezredes Sarkadi Rendőrkapitányság kapitánya, dr. Mokán István Sarkad polgármestere.

Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke köszöntőjében kiemelte, a polgárőrség kezd elöregedni, hiszen eltelt harminc év, nagyon fontos a fiatalítás.

dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke ünnepi beszédében felidézte a polgárőrség megalakulásának körülményeit. Röviden ismertette az eltelt harminc év legfontosabb eseményeit a hőskortól napjainkig. A polgárőrség 2010 óta a kormány stratégiai partner, akitől minden támogatást megkap. A polgárőrség nélküle nem lehetne fenntartani a kiegyensúlyozott közbiztonságot, amit a levegőhöz hasonlított: ha van, akkor nem foglalkoznak vele, ha nincs, akkor nagy a baj. Békés megyében nagyon tartalmas polgárőr tevékenység folyik, hiszen a megye majdnem minden településén vannak polgárőr egyesületek. Ez példaértékű!

dr. Mokán István, Sarkad polgármestere köszönetet mondott a polgárőröknek az önzetlen szolgálatukért.

Pikó Tamás r.alezredes, a Sarkadi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, a rendőrség nem lehetne eredményes a polgárőrök önzetlen tevékenysége nélkül.

A 30 éves évforduló alkalmából elültették a megemlékezés fáját, valamint felavatták az OPSZ- BMPSZ emléktábláját. Az ültetésben többek között aktívan részt vett dr. Túrós András, Gyarmati Sándor, dr. Mokán István, Pikó Tamás, Boros Viktor, Batiz István és Kolozsi József.

 Az ünnepségen elismerések, jutalmak átadására is sor került.

 A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát kapta:

 Borbély Sándor, a sarkadi Veress Ferenc Polgárőrség tagja

Kajári György, a Sarkadi Polgárőr Egyesület gazdasági elnökhelyettese

 A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége jutalmát kapta:

Fábián Imréné, a Sarkadi Polgárőr Egyesület elnöke

Tímár József, a Polgárőrség Kötegyán elnöke,

Fehér János, a Békési Polgárőrség KHSZ tagja

Korcsok János, a Békési Polgárőrség KHSZ tagja

Kisfaludy Bélát, a Körösnagyharsányi Polgárőr Egyesület elnöke

A sarkadi önkormányzat jutalmát kapta:

Fábián Imréné, a Sarkadi Polgárőr Egyesület elnöke

Az emléktábla Minya Gábor kőfaragó (Békés) ajándéka. KÖSZÖNET ÉRTE!

Tételek: 1 - 20 / 38 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!