Új helytörténeti könyv jelenik meg Békésen!


Hamarosan megjelenik „Beszélő házak – épített értékeink" című cikksorozat írásaiból összeállított, fotókkal gazdagon illusztrált album Bíró György városvédő tollából.

Ezeket az épületbemutatásokat a „régi” Békési Újság 1994-2003 között, aztán az „új”, Szegfű Katalin főszerkesztésében megjelenő Békési Újság 2011-2017 között közölte.

Mint azt Szegfű Katalin közösségi oldalán ismertette, a rovat megszűnése óta dédelgetett terve volt a cikkek összegyűjtése, hogy aztán térképpel ellátva és városrészenként összesítve, logikai rendbe állítva, akár útvonaltervnek is beillően adja közre a komoly utánajárással megszületett, élvezetes stílusú írásokat.

A terv most támogatók, mindenekelőtt Barkász Sándor mérnök-cégvezető jóvoltából megvalósulhat. A Szegfű Katalin által szerkesztett és a Családért Alapítvány által kiadott, Gazsó János épületfotóit tartalmazó, nagy formátumú, keményfedeles, 208 oldalas kiadvány a napokban kerül nyomdába és már december közepétől megvásárolható lesz, az értékesítési pontokat hamarosan közlik. 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!