Fontos győzelem Salgótarján ellen!


A Békési FKC férfi kézilabdacsapata bravúros teljesítménnyel, idegenben győzte le az élen álló Salgótarjánt, az NB I B-s bajnokság 8. fordulójában.

A szombati találkozó második félidejében már öt góllal is vezettek a viharsarkiak, ebből egyet sikerült megőrizniük, ezzel pedig átvették a vezetést a Keleti csoportban.

Salgótarjáni SKC – Optimum Solar-Békési FKC 29–30 (14–16)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Salgótarján, 200 néző. Vezette: Bátori Bence Martin, Szécsi Lantos Boldizsár.
Békés: Borbély – HRABÁK 4, HASZILLÓ 5, Varsandán 1, Lauer 2, Árpási 3, Szász 4. Csere: KISS O., Takács (kapusok), LELE 5, Fedor 2, Kiss R., dr. Czina, Dávid 3, Mezei 1, Kohlrusz. Edző: Padla József. A Salgótarján legjobb góldobói: Soós 5 (1), Csontos 4, Gyimesi 4,
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/2, ill. 3/2.

A házigazdák kezdték jobban a mérkőzést, már 3 góllal is vezettek az elején. A békésiek a 12. percben tudtak először egyenlíteni, a félidő közepén pedig már az előny is náluk volt. Végig szorosan alakult a találkozó második negyede, a végjátékra a vendégek pontosabbá váltak és emberhátrányban tudtak előnyt szerezni a folytatásra.
A második játékrész is az ő góljaikkal indult, az ekkor kiharcolt 4 gólos fórból kettőt-hármat stabilan tudtak őrizni, a 43. percre pedig visszaállt a régi különbség (19–23). Sőt Kiss Olivér kapusbravúrjai tovább javították a vendégek kilátásait, noha közben sok pontatlanságot is elkövettek (48. p.: 20–25). Mivel a békésiek támadójátéka a folytatásban is akadozott, Csuka Balázs vezérletével az 57. minutára egyetlen gólra zárkózott vissza a Salgótarján (26–27). Izgalmasan alakult a végjáték, a látogatók minimális előny birtokában támadhattak az utolsó percben, Dávid Márk nem hibázott, így a maradék 20 másodpercre már nem volt kérdés a pontok leosztása.
– Nagyszerű győzelmet arattunk, amit igazi csapatmunkával értünk el. Minden játékosunk hozzáállásával elégedett voltam, gratulálok a srácoknak, de elismerés illeti a hazaiakat is, akik bizonyították, hogy nem véletlenül álltak a tabella élén – nyilatkozta Padla József, edző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!