Orosházi győzelem a megyei rangadón


Fordulatos mérkőzést hozott az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság szombati viharsarki rangadója Orosházán. A házigazdák végül 3 góllal felülmúlták a békésieket, ezzel pedig 3 pontra növelték az előnyüket velük szemben a tabella élén, de a vesztes is megtartotta második pozícióját a Keleti csoport tabelláján.

Orosházi FKSE-Tokai–Optimum Solar-Békési FKC 27–24 (13–9)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 200 néző. Vezette: Sándor Csaba, Szikszay Csaba.
Orosháza: PAJKÓ 1 – Pásztor M. 2 (1), KOVÁCS B. 4, Döme, TÓTH K. 10, KISS ROLAND 4, Lászlai 3. Csere: Majdán (kapus), Takó, Bella 1, Mihály, Molnár G. 2. Edző: Kovács Attila.
Békés: Kiss O. – Hrabák 1, Haszilló 5, Laufer 2, Árpási 3, MEZEI 7 (2), Szász. Csere: BORBÉLY, Takács (kapusok), Varsandán 1, Fedor 1, Kiss Róbert 1, Lele 2, Kohlrusz, dr. Czina, Dávid 1. Edző: Padla József.
Kiállítások: 12, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 4/2.

Nagy csatát, szoros küzdelmet hoztak az első percek. A 8. percben Pajkó üreskapus góljával, majd Pásztor találatával vezetett először kettővel az Orosháza (5–3). Továbbra is a házigazda irányított, melynek kapusa, Pajkó a 15. percben 7–6-nál büntetőt védett. Hét perccel később már 10–6-ra vezetett a házigazda, a békésiek 10 percen keresztül nem találtak kapuba, ezt a rossz sorozatot Haszilló 25. percben lőtt gólja törte meg (11–7). Ismét az orosháziak percei következtek (26. p.: 13–7), a szünetig Mezei büntetőjével zárkózott mínusz négyre a Békés.
A második felvonás elején Lele, majd Mezei duplájával gyorsan egyenlített a Békés. Ekkor az orosháziak voltak sokáig gólképtelenek, az első találatot Molnár Gergő lőtte a 37. percben (14–13). Mezei már a 6. gólját szerezte és egalizált. Felváltva estek a gólok, majd a 40. percben a vendégek vették át a vezetést (15–16). Három perccel később Tóth Károly révén mínusz kettőről jött vissza az OFKSE, majd ismét Molnár megmozdulása a vezetést is átvette. Nőtt a különbség a két gárda között (49. p.: 23–19). Az 58. percben Kovács Bence ismét ötgólosra növelte a hazai előnyt (27–22), és ebből a lefújásig csak kettőt tudtak faragni a vendégek.

 

– Hatalmas küzdelemben, magas színvonalú mérkőzést nyertünk meg és ezzel őszi elsők vagyunk. Büszke vagyok a csapatomra, hiszen ez az első szezonom felnőtt csapat élén. A fiúk fegyelmezetten, nagy akarattal játszottak, minden elismerésem az övék.– nyilatkozta Kovács Attila, az OFKSE vezetőedzője.
– Hektikus mérkőzés volt. Nagyobb hátrányt ledolgozva a vezetést is sikerült átvennünk, azonban az elkövetett technikai hibák következtében ismét az Orosháza akarata jutott érvényre. Küzdöttünk, azonban a mai napon hiányzott az a plusz a csapatból, ami bravúrhoz segített volna minket. – nyilatkozta az Optimum Solar-BFKC vezetőedzője, Padla József.

 

 

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!