Minden készen áll az adventi programsorozathoz


Már csak pár nap és kezdetét veszi az adventi időszak, így a békési Széchenyi tér és annak környéke is ünnepi díszbe öltözött. A város fenyőfája, az adventi koszorú és a többi díszítőelem idén is több szervezet összefogásával került a helyére.

Békés város karácsonyfája az Önkormányzati Tűzoltóság, a Polgárőrség és a Békés Drén Kft. segítségével került jelenlegi helyére a hét elején. Kiválasztásában és feldíszítésében az önkormányzat munkatársai vállaltak szerepet, a díszeket Serfecz Dávid, a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke készítette. Az impozáns ezüstfenyő Bagoly László és családja udvaráról került a főtérre, míg a koszorú alapját adó fenyőfát Lipcsei Lászlónak köszönhetjük.

A közel 8 méter magas városi fenyő mellett a héten az adventi koszorút is elkészítették a szervezők. A munkálatokban a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ csapata mellett a BKSZ Kft., valamint a Mosoly Virágüzlet munkatársai is részt vettek. A koszorúra kerülő díszítőelemeket a Derűs Ház (Balog Gáborné), a Mosoly Virágüzlet és a Babi Virág-Ajándéküzlet ajánlotta fel, a négy adventi gyertyát jelképező kis fenyőt Deákné Domonkos Julianna, Békés Város oktatási és kulturális tanácsnoka biztosította. Az adventi fényeket Csapó László villanyszerelő „keltette életre”. Továbbá köszönjük a BKSZ Kft., valamint a Békési Polgárőrség munkáját, mellyel minden évben segítik a programok megvalósulását.
A fenyő és a koszorú mellett – a Nikoszolg Kft. jóvoltából – egy csodálatos betlehemi jelenet és egy díszes „aranykapu” is ékesíti a teret.

Az ünnepi díszítőelemek hangulatos keretbe foglalják majd a vasárnap délelőttönként megtartott adventi műsorokat, melyeket minden alkalommal szeretetvendégség és adventi kirakodóvásár is kísér. Hétköznapokon forralt bor, forró tea és puncs, valamint kenyérlángos is várja majd a kilátogatókat.

A Békési Advent programjairól bővebben itt olvashatnak. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

A programok ingyenesek, de a mindenkori hatályos járványügyi jogszabályok betartása mellett látogathatóak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


Békés Advent