Felgyulladt az első adventi gyertya fénye a város koszorúján


Békésen néhány éve lett hagyomány, hogy minden adventi vasárnapon az egyházak, civil szervezetek és a város lakói együtt ünnepelnek és gyújtják meg a gyertyákat jelképező fényfüzéreket a városi koszorún.

A tavalyi szünet után idén november 28-án, advent első vasárnapján újra ünnepi műsor, vásári forgatag, kézműves portékák és szeretetvendégség várta a békési Széchenyi térre kilátogatókat.

A délelőtti rendezvényt Kálmán Tibor, Békés város polgármesterének ünnepi gondolatai nyitották meg. A köszöntő után a Békési Baptista Gyülekezet képviseletében Bócsa Roland lelkipásztor úr mondott imát az egybegyűlteknek, valamint meggyújtotta az első gyertyalángot jelképező fényfüzért a város koszorúján.
Békési Hagyományőrző Dalkör fellépésével folytatódott a program, akik karácsonyi népénekeket adtak elő, majd a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Korona úti Tagóvodájának „Táncoló hópihék” című ünnepváró műsorát tekinthették meg az érdeklődők. Végezetül Perlaki-Rácz Renáta énekesnő karácsonyi dalaival teremtette meg a karácsonyváró hangulatot. A délelőtt zárásaként, az eseményt szervező Kecskeméti Gábor Kulturális Központ forró teával, kaláccsal és forralt borral kedveskedett a látogatóknak.

Ezen a héten folytatódik a Békési Advent. Sok szeretettel invitálunk minden kedves érdeklődőt, hogy nézzen körbe és élvezze a hangulatos karácsonyi vásári forgatagot és tekintse meg a délelőtti ünnepváró műsort a Széchenyi téren, december 5-én, vasárnap 10:00 órától.
A legkisebbek szórakozását a Kacagó Bábszínház „A három kismalac karácsonya” című előadása garantálja, valamint a Békési Mikulás is tiszteletét teszi majd a téren.

A részletes program ide kattintva érhető el.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!