10 gólos győzelem a Mezőkövesd ellen - video


Hazai pályán fogadta a Mezőkövesd alakulatát felnőtt csapatunk. Az őszi idegenbeli vereség után, lehetőség nyílt visszavágni, ami sikerült is a mérkőzésre kilátogatók örömérem, ugyanis 10 gólos győzelemmel zárult a találkozó.

Optimum Solar-Békési FKC–Mezőkövesdi KC 32–22 (15–13)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 150 néző. Vezette: Sándor György, Szabó Balázs.
Békés: TAKÁCS – Osgyán 2, Haszilló 4 (3), Lele 1, Árpási 2, Mezei 1, FEDOR 5. Csere: Kiss O., Borbély (kapusok), HRABÁK 4, Kiss R., Varsandán 1, dr. Czina, Dávid 3, Szász 6 (1), LAUFER 3.
A Mezőkövesd legjobb góldobói: Jancsó 8 (3), Csörgő 6, Dobi 3.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 6/4.

Haszilló találatára hárommal válaszoltak a borsodiak, de a 8. perc elején már ismét a békésiek vezettek (4–3). A folytatásban fej-fej mellett haladt a két gárda, a kövesdiek Jancsó találataival tartották a lépést. (15. p.: 7–7). Haszilló hétmétereseivel sikerült ellépnie a békési együttesnek, amely Lele eredményességét követően először alakított ki négygólos előnyt a 23. percre (12–8). Egy hármas szériával visszakapaszkodtak a látogatók, majd ugyanezt a hazaiak is összehozták (27. p.: 15–11), a végjátékban elkövetett pontatlanságaik miatt mégis nyílt maradt a mérkőzés a folytatásra.
Szünet után jól állt bele a játékba a hazai gárda, de azután megtorpant a szekere, a közel 7 perces gólcsendjét kihasználva egyenlített a Mezőkövesd (41. p.: 17–17). Szász találata átsegítette a holtponton a békésieket, a négyes sorozat pedig nyugtatólag hatott a játékukra. A meccs utolsó negyedére a vendégeket felőrölte a folytonos eredményhajsza, több pontatlanság csúszott a játékukba, még hétméterest is hibáztak. Ezt kihasználva Padla József alakulata izgalommentes hajrában aratott fölényes győzelmet.

– A céljaink elérése szempontjából fontos győzelmet arattunk a jól küzdő Mezőkövesd ellen. A nagy tempónk és a cserelehetőségeinknek köszönhetően a végére sikerült növelni az előnyünket és így magabiztos győzelmet aratni. Gratulálok a csapatomnak, sok sikert az ellenfelünknek. Köszönjük a szurkolóinknak a biztatást. – nyilatkozta Padla József, a mérkőzés után.

 

   

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!