Elfáradtunk december közepére, így sajnos pontokat vesztettünk


Forrás: Békés Tv
Megjelent: 2021 December 12. ( Vasárnap ) 18:06
Módosítva: 2021 December 23. ( Csütörtök ) 11:23
Vecsésen lépett pályára péntek este felnőtt csapatunk. Sajnos fáradt és dekoncentrált volt a csapat, így a pontatlanságokat, kimaradt helyzeteket az ellenfél kihasználta és pontokat vesztettünk Vecsésen.

Vecsési SE–Optimum Solar-Békési FKC 32–30 (16–17)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Üllő, 50 néző. Vezette: Asztalos Bence, Szalay Zoltán.
Békés: Takács – Osgyán 1, Haszilló 5, Lele 3, Árpási 1, Varsandán 4, Fedor. Csere: Kiss O. 1 (kapus), Hrabák 4, Mezei 1, Szász 6, Kiss R. 2, dr. Czina, Laufer 2, Dávid, Kohlrusz. Edző: Padla József. 
A Vecsés legjobb góldobói: Fórizs 7, Székely 5, Antal 5, Zakics 5 (1).
Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 4/3.

Több technikai hibát és pontatlan lövést kihasználva a vecsésiek kezdték jobban a meccset (6. p.: 4–1), ám ezt gyorsan egalizálták a feljavuló békésiek. A fordítás azonban elmaradt, mi több egy jó szériával a hazaiak a félidő derekához közeledve visszaállították a 4 gólos előnyüket (13. p.: 9–5). Jobb összpontosítással, Lele Ákos eredményességével a látogatók újból egalizáltak, sőt a 21. percben a vezetést is megszerezték (10–11). Innen tovább a szünetig a békésiek diktálták a tempót, Szász találatával egy esetben két góllal is vezettek, de a házigazdákat nem tudták leszakítani.

A térfélcserét követően mintha az öltözőben maradtak volna a vendégek. Zsinórban hat gólt kaptak az első 10 percben (22–17), amire Laufer tudott válaszolni nagy sokára. A folytatásban is a hazai együttes akarata érvényesült, a látogatók mérsékelten teljesítettek támadásban, a védekezésük puhánynak bizonyult, így a vecsésiek fokozatosan növelni tudták az előnyüket (55. p.: 30–22). A végjátékban huszáros hajrába kezdtek a vendégek, azonban a második félidő hiányosságainak kozmetikázására kevésnek bizonyult a rendelkezésükre álló idő.
– Már az ózdi mérkőzésen is látszódott csapatszintű fáradtság, ami dekoncentráltságot eredményezett. Sajnos ez a mai mérkőzésen is így volt, hiába küzdöttünk, még a legtisztább gólhelyzeteink is kimaradtak, amit megbosszult az ellenfél. Az őszi teljesítményhez ugyanakkor gratulálok a csapatnak. – nyilatkozta Padla József, edző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


kézilabda Vecsés