Betegirányító rendszer a gyermek háziorvosi rendelőben - 5-11 éves gyermekek védőoltása


2021. december hónaptól - a téli időszakban - a gyermekorvosi rendelőben a betegirányítás rendszerével próbáljuk a várakozási időt csökkenteni. A betegirányító feladata a sorrendiség biztosításával a rendelésre érkező betegforgalom koordinálása.

Tisztelt Szülő!    

 

 

2021. december hónaptól - a téli időszakban - a gyermekorvosi rendelőben a betegirányítás rendszerével próbáljuk a várakozási időt csökkenteni. A betegirányító feladata a sorrendiség biztosításával a rendelésre érkező betegforgalom koordinálása.  

 

A koronavírus okozta járványügyi helyzetben, a további fertőzések megelőzése érdekében kiemelt jelentőséget kapott a távkonzultációs rendszer, amely azonos elbírálású a személyes megjelenéssel, sőt, a fertőződés kizárása miatt a gyógyulás, kezelés szempontjából sokkal hatásosabb. Ha telefonon jelzi a gyermek tüneteit, a házi gyermekorvos

  • időpontot ad a személyes megjelenésre, amennyiben a tünetek alapján a gyermek vizsgálatát látja szükségesnek (az időpontok tervezetten vannak beosztva, hogy a különböző típusú fertőzést hordozó betegek ne találkozzanak sem egymással, sem az egészséges, például tanácsadásra érkező gyermekekkel) vagy
  • egyszerűbb esetekben (pl. láz nélküli köhögés, orrfolyás, stb.) tájékoztatást nyújt a gyógykezelés menetéről és e-receptet ír fel a szükséges gyógyszerekről. A bölcsődei/óvodai/iskolai hiányzásról az igazolás a gyermekorvossal való konzultációt követően elkészül, azt a betegirányítótól rendelési időben átveheti, nem kell újra telefonon hívnia a gyermekorvost.  

 

Kérjük, hogy a járványügyi szabályoknak megfelelően a rendelésre érkező gyermeket csak 1 fő felnőtt kísérje, a további kísérő(k) csak az udvaron várakozhat(nak). 

 

A Covid-19 vírus a gyermekek között is jelen van, ezért fontos a fokozott elővigyázatosság. Ha a gyermek tünetei koronavírus fertőzésre utalnak, azt telefonon haladéktalanul jelezze a gyermekorvosnak, semmiképp ne keressék fel személyesen a rendelést, illetve ne menjenek más közösségbe sem. 

 

Tájékoztatjuk, hogy 2021. december 8-án megnyílt a vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlap az 5-11 éves gyermekek oltásához is, amely előreláthatóan december 15-től az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál fog történni.  A gyermekek oltására kijelölt kórházi oltópontokra az internetes időpontfoglaló - a koronavirus.gov.hu honlap tájékoztatása szerint - néhány napon belül megnyitásra kerül.  Azok a szülők fognak tudni majd időpontot foglalni, akik érvényes regisztrációval rendelkeznek. Amennyiben 5-11 éves életkorú gyermeke oltását a gyermekorvosi rendelőben szeretné, kérjük, szíveskedjen a mellékelt nyomtatványt kitöltve, rendelési időben átadni a betegirányítónak.

Kérjük, az oltással kapcsolatban ne hívják telefonon a gyermekorvosokat! 

 

Bízunk abban, hogy a bevezetett intézkedések betartása mellett a telefonvonalak kevésbé leszenek leterheltek, és betegség esetén a szülő a lehető leghamarabb fel tudja venni a gyermekorvossal a kapcsolatot.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!