Lakitelekig lehet közlekedni szerdától az M44-en


Átadtuk az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek és Tiszakürt közötti tíz kilométeres szakaszát és az Európában is egyedülálló szerkezetű, új tiszaugi Tisza-hidat.

Dankó Béla Békés és térsége országgyűlési képviselője elmondta, az új Tisza-híd és az M44-es is jelképe annak, hogy Békés megye végre bekapcsolódik az ország gazdasági vérkeringésébe.

A képviselő hozzátette,  az Orbán kormány nem csak ígérte, hanem hazai forrásból meg is valósította, valósítja az M44-es építését.    Dankó Béla hangsúlyozta, az út építése tovább folytatódik, a Kecskemét-Szentkirály 32,3 szakaszának közbeszerzési eljárása lezárult, szerződéskötés tervezetten még idén megtörténhet.   A szerződés hatályba lépése a forrástól függ.   A Szentkirály-Lakitelek 4,6 kilométer szakasz kivitelezése folyamatban van, jelenleg elsősorban hídépítési munkálatok zajlanak. Befejezését a kapcsolódó beruházásokkal (Szentkirály elkerülő, 44 sz. főút, 4622 és 4623 j. utak felújítása, kerékpárút építés) 2023 végére tervezik.   A kapcsolódó tervezések folynak, a Szentkirály elkerülő szakasz építési engedélyt kapott.    

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!