Kedves Ünneplő Békésiek, Hölgyeim és Uraim!


Kálmán Tibor polgármester ünnepi köszöntője.

Vannak ünnepek, melyek valahol mindig velünk vannak. Nem csupán feltűnnek életünk színpadán, nem csak ideig-óráig szórják ránk fényüket, hanem kísérnek bennünket. A karácsony ragyogása, üzenete ilyen velünk élő érték és erő. A régiek sem véletlenül osztották idejüket karácsony előtt és utáni időszakra, hiszen a várakozás, a megváltásba, teremtő szeretetbe vetett hit életelemünk.

Most, az adventi időszak, az eljövetel hetei után együtt állunk itt Békésen a Karácsony kapujában. Úgy a családok, mint a város számára is örök kihívás az erre való felkészülés. Hihetetlenül jó érzés volt megélni, hogy ez a nehezített körülmények, próbatételek közepette is sikerült. A Főtéren ragyog városunk karácsonyfája, mely lélekben négy csodálatos adventi vasárnapon érkezett meg közénk.

Négy olyan vasárnapon, melyet, Önök, Békésiek tettek egyedivé, ünnepivé és emlékezetessé. Most pedig elérkeztünk oda, hogy otthonainkban is kitáruljon előttünk a szenteste kapuja, a karácsonyfás szoba ajtaja. Valahogy így állhattak meg egykor a pásztorok is annak Betlehemi istállónak az ajtajában. Hittel, reménnyel és szeretettel, a Megváltó eljövetele fölött érzett örömmel a szívünkben. „Jaj, de pompás fa a karácsonyfa…” énekeltük már bizonyára mindannyian.

A valódi pompa, a valódi ragyogás azonban nem a szemet, hanem a lelket táplálja immár 2021 esztendeje. Ezt nem a kirakatokban, fényfüzéreken, cifra csomagolások alatt találjuk meg, hanem keresztény gyökereinkben. Élő erő, közösséget, jövőt teremtő ragyogás ez, mely egybefűzi múltunkat, jövőnket itt Békésen éppúgy, mint szerte a Kárpát-medencében. Jó most így, jó most itt együtt megállni.

Tiszta szívemből kívánom, hogy mindenki megélhesse ezekben a napokban az ebben rejlő erőt és biztonságot.

Áldott, békés karácsonyt Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!