Kálmán Tibor polgármester újévi köszöntője.


Megjelent: 2021 December 31. ( Péntek ) 19:05
Módosítva: 2021 December 31. ( Péntek ) 20:18
Ahogy telnek az év napjai és egyre gyűlnek a naptár lepergett lapjai, úgy szállnak gondolataink egyre gyakrabban hol előre, hol vissza az időben.

Rendezzük, ami volt, tervezzük, ami lesz. Ez a kettősség, ez az oda-vissza cikázó nyugtalanság áll meg egy percre, amikor szilveszterkor éjfélt üt az óra. Egyik kezünk a múltat, másik a jövőt tartja és talán mindannyiunk nevében mondhatom, nincs szebb, nincs jobb dolog, mint egyensúlyban állni ezen a ponton.

Békés városának ma, ezen a ponton megadatott, hogy egyensúlyban várja az idő kerekének fordulását. Megadatik, hogy büszkén tekintsünk vissza az óesztendőre és bizalommal, hittel forduljunk az újév felé is. 2021 immár teljes egészében a miénk, minden napja elfoglalta helyét életünk nagy könyvében.

2022 lapjait pedig úgy Békés, mint saját magunk vagy családunk vagy épp hazánk, Magyarország életében, mi magunk fogjuk megírni. Átgondolt döntések, határozott válaszok, egymásba vetett bizalom és bátorság. Ezen a négy pilléren építhetjük fel közös jövőnket. Az, hogy városunk fejlődik, hogy terveink sorra valósággá válnak világosan mutatja, hogy közösségünk felkészülten tekint a feladatok elé is.

Köszönöm mindenkinek az ezért végzett munkát, kitartást. Minden továbblépés előtt tanácsos felmérni az erőnket, gyarapítani tartalékainkat. A szilveszter, a maga optimizmusával, tarkaságával, a jó társaságban, családi, baráti körben megélt feltöltődéssel ezen tartalékokat fokozza. Éppen ezért hiszek benne, hogy a pezsgődurrogás, duda és zeneszó, a tánc most a legméltóbb repítő erő, mely fokozhatja lendületünket, ám álljunk meg egy pillanatra majd a Himnusz dallamai alatt és öleljük magunkhoz saját magunk és nemzetünk sorsát is.

Isten áldd meg a magyart, Isten áldd meg Békés várost!

És ezt az áldást, a benne rejlő jó egészséget, munkát és sikert kívánom most mindannyiuknak is!

Boldog új esztendőt Békés, Boldog új esztendőt Békésiek!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


újév köszöntő