Tősgyökeres békési életutat, egy ízig-vérig békési szépkorút köszöntött a polgármester az elmúlt héten-Eszter néni kosarait, főztjét talán még ma is emlegetik!


90 év bizony nem kevés és talán sokunk nevében elmondható: minden gondolkodás nélkül fogadnánk el, ha a Teremtő ezt lehetővé tenné.

Csató Imréné, akihez valóban épp születésnapján látogatott el Kálmán Tibor polgármester, hosszú évekig űzte az egyik legszebb és legkreatívabb mesterséget, a kosárfonást.

A szakma első fogásaira szülei tanították meg és ő hűséggel, jó kedvvel vette át ezt az örökséget. Munkája mellett gyakran ragadott fakanalat, baráti összejövetelek, vendégségek sőt lakodalmak teljes menüje került ki kezei alól. A bizonyára népszerű ízeket néhai férje mellett két gyermeke, hat unokája, de még talán kilenc dédunokája is dicsérhette s talán dicséri is a mai napig.

Eszter néni ugyanis szerencsére korához képest jó egészségnek örvend, aktív tagja népes családjának. A dédnagymama ma is szülőházában él, szerettei nagy örömére, gondoskodásuktól kísérve. Ezúton is jó egészséget, további tartalmas, vidám évek hosszú sorát kívánunk neki.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!