GYÓGYÍR A LÉLEKNEK


A Dr. Illyés Sándor EGYMI-ben 2024.04.17-én az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ Tavaszi Pedagógia Napok programsorozatának keretében került megrendezésre a GYÓGYÍR A LÉLEKNEK- A NÉPI KISMESTERSÉGEK JÓTÉKONY HATÁSA elnevezésű bázisintézményi jó gyakorlat.

Az érdeklődőket Aléné Kucsera Andrea főigazgató köszöntötte, a rendezvényt Teleki-Szávai Krisztina a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója nyitotta meg.

Jelenlétével megtisztelete programunkat Deákné Domonkos Julianna, Békés város kulturális tanácsnoka.

A jó gyakorlat elméleti hátterét Barcsay Andrea szakoktató, etnográfus, népművész mutatta be.

Kihangsúlyozta, hogy a „Gyógyír a léleknek” célja a hagyományőrzés, a népi világ, a népi kismesterségek megismerése mellett a személyiségfejlesztés, a gyermekek szociális, érzelmi, értelmi képességeinek fejlesztése.

Az inspirációt Békés város kismesterségei, illetve a művészetterápia jótékony hatása adta.

A jó gyakorlat bemutatása után Petrovszkiné Forgó Edit a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ nevében megköszönte a szívmelengető előadást.

A frissítő szünet után fergeteges táncház kerekedett, majd azt követően a kedves vendégek a program elemeit testközelből is kipróbálhatták több helyszínen. A nap fénypontja a „BÉKÉSI ÍZEK UTCÁJA ” volt, ahol vendégeink megkóstolhatták a hagyományos békési ízeket.

 

Tételek: 1 - 20 / 34 (2 oldal)

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 gyogyir_a_leleknek 13.34KB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


előadás