MEGHÍVÓ: TALÁLKOZÁS DÁNIEL ANDRÁSSAL


Sokoldalú grafikus, aki újságok, magazinok címlapjától kezdve gyerekkönyvekig sok mindenhez készített már illusztrációt. Mindemellett elismert kortárs festő. 

Írói munkássága ifjú korára nyúlik vissza, ám a képzőművészet előtérbe kerülésével az háttérbe szorult. 2012-ben jelent meg első önálló kötete, a Matild és Margaréta a Pagony Kiadónál. Egyedi, különleges humorú meséket ír. Olyanokat, amelyek a gyerekek mellett a szüleiket is megszólítják. 2012 óta sorra jelennek meg gyerekkönyvei, amelyeket általában egyszemélyben ír és illusztrál. Igazán ismertté a Kufli-sorozat tette, amelyből rajzfilm-sorozat is készült, és ami mára megérett arra, hogy PhD-dolgozatok témája legyen, gyakorlatilag bármilyen szakterületen. András szerint a kufliktól leginkább azt lehet tanulni, hogy nem érdemes túlizgulni a dolgokat, mindig mindenre adódik valami megoldás. Emellett persze azt is, hogy időnként pont a megoldást hajszolva bonyolítjuk agyon a dolgokat... Mindenesetre a kuflik nem stresszelik túl a dolgokat. 

Kicsibácsi és Kicsinéni, valamint A nyúlformájú kutya című kötetei Szép Magyar Könyv-díjat, a Mit keresett Jakab az ágy alatt HUBBY Év Gyerekkönyve-díjat kapott.

A program a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01354 kódszámú Mesélő zenélő bérház c. pályázatából valósul meg.

Helyszín: Békés Városi Püski Sándor Könyvtár olvasóterme, Békés, Széchenyi tér 4.

Időpont: 2021. szeptember 9., 13 óra

A képek akár eredeti méretben is elérhetőek a GA-Pix - Minden ami Fotó! weboldalon!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


Békési CLLD