Ipartestületi meghívás


Mint arról korábban örömmel értesítettünk, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, mint Támogató a Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi  fejlesztési stratégiához kapcsolódó pályázatán a Békési Ipartestület, TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01356 azonosító számmal vissza nem térítendő támogatásban részesült.
A támogatott pályázat címe: Ipartörténeti kiadvány összeállítása és kiadása a Békési Ipartestület gondozásában A projektindító rendezvény időpontja:

2021. október 20 szerda 16 óra
Helye: Békési Ipartestület 5630 Békés, Kossuth u. 17.
A pályázatban támogatott programok megvalósítására, tisztelettel MEGHÍVJUK!

Célunk a békéi kisipar történetére fókuszálva forrásértékű dokumentumokkal, archív képekkel, színvonalas helyi ipartörténeti kiadványban bemutatni Békés gazdasági fejlődését. További célunk, a gyűjtő munkával, illetve egyéb rendezvényeken való részvétellel tovább erősíteni a helyi közösséget, a vállalkozók és a  lakosság közötti összetartást. Ezért első lépésben az ipartestület tagjai, illetve a helyi lakosok és szakemberek bevonásával átfogó kutató, - gyűjtőmunkát végzünk, ezért minden békési lakosra számítunk, akinek birtokában vannak régi iparosok hagyatékai, dokumentumai, régi képei.
A nyitó rendezvén programja: munkaértekezlet formájában az érintettek tájékozódása, majd személyre szabott feladatok vállalása a projekt során megvalósításra kerülő munkafolyamatokról, határidőkről.
A program minden érdeklődő számára nyitott. Folyamatosan várjuk mindazok jelentkezését, akik hozzá tudnak járulni egy hiánypótló, reprezentatív kiadvány sikeréhez.

Juhos János elnök

A képek akár eredeti méretben is elérhetőek a GA-Pix - Minden ami Fotó! weboldalon!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


Békési CLLD