Megyei nemzetiségi képviselő lett a békési Kovács Gusztáv


2021. december 27-én tette le a képviselői esküjét a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzatban Kovács Gusztáv, a békési roma önkormányzat elnöke, aki egy lemondott képviselő mandátumát szerezte meg.

A 2019. évi  önkormányzati választásokon a Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesülete megyei listáján harmadik helyen szerepelt a roma politikus, de mivel az egyesület csak két mandátumot szerzett a megyei roma önkormányzatban, így nem került be a testületbe Kovács Gusztáv. Békésen viszont képviselői helyet szerzett, és a helyi roma önkormányzat elnökévé is megválasztották.

Emellett a városi önkormányzat képviselő-testülete Ügyrendi, Lakásügyi és Közrendvédelmi Bizottsága külsős tagjává választotta a városi képviselő-testület. Most egy képviselői lemondás révén bekerült a megyei szervezetbe, ahol a december 27-i közgyűlésen letette a képviselői esküt, így megkezdhette a munkát. Kovács Gusztáv úgy fogalmazott, hogy a saját jó gyakorlatait is meg szeretné osztani a megyei képviselőkkel, valamint el szeretné érni, hogy több program, támogatás érkezzen a városba.

Erre jó esély van 2022-ben.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!