Református hálaadó Istentisztelet - Elbúcsúzott Katona Gyula a gyülekezetétől


Megjelent: 2022 Január 2. ( Vasárnap ) 10:00
Módosítva: 2022 Január 10. ( Hétfő ) 13:25
Január 2-án, a vasárnapi istentisztelet keretében köszönt el Katona Gyula a békési reformátusoktól, akiket több mint 27 évig pásztorolt.

A távozó vezető lelkész a 33. zsoltár alapján végezte az igehirdetési szolgálatot, ilyen minőségében utoljára. „Isten megmentő stratégiája a gondviselő szeretetébe van kódolva” – mondta Katona Gyula az igehirdetésében. Kifejtette: a gyülekezet hálaadással tekint vissza az eltelt időszakra, amely egyúttal bizakodással is néz a jövőbe, így haladhat a megszentelődés útján. Az istentiszteleten szép számmal voltak jelen a gyülekezet tagjai és Katona Gyula tisztelői. 

Katona Gyulát a békési reformátusok presbitériuma nevében Gellén János köszöntötte, aki megköszönte neki azt a munkát, amit az egyházközségért végzett. Molnár Máté a tanítvány és utód hangján mondott köszöntet elődjének, akitől mindent megtanult az elmúlt években a gyülekezetvezetés témakörében. Katona Gyula megköszönte a kedves szavakat, de jelezte: nem búcsúzik, hiszen a városban marad, a gyülekezet tagja lesz továbbra is. 

Mint ismert, november végén Molnár Máté személyében új vezetőt választottak a békési reformátusok, akit december 18-án iktatott be tisztségébe dr. Fekete Károly, a tiszántúli református püspök. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!