Békési Farsangi Forgatag


Egy jó hangulatú jelmezes forgatagra hívunk kicsiket és nagyokat, mindenkit, aki szeretne velünk farsangolni. Február 5-én (szombaton) 14:00 órától indul a színpadi programok színes kavalkádja a kulturális központ nagytermében.

A Farsangi Forgatagot Mucsi András, a Humán és Szociális Bizottság elnöke nyitja meg.
Az eseményen bemutatkozik a kulturális központban működő csoportok közül a Békési Hagyományőrző Dalkör, az Energy Dance Cool, valamint lesz társastánc és zumba bemutató. Rozika óvónéni mesél majd a legkisebbeknek Ihókról és Mihókról, valamint Nagy Attila latin gitárműsora és a Szokolay Sándor AMI növendékeinek előadása is színesíti a programot.
A 15:45 órakor kezdődő jelmezversenyre 15:00 óráig lehet jelentkezni a helyszínen. A legmókásabb, legötletesebb és legmunkásabb jelmezeket díjazzuk. Mindenki, aki jelmezben érkezik, vendégünk egy finom farsangi fánkra és egy tombola szelvényre.
Idén új elemként maszkversenyt is hirdetünk, a jelmezversennyel egy időben, melynek keretében díjazzuk a legviccesebb, legkreatívabb szájmaszkokat.
16:15 órától Hevesi Imi bácsi zenés gyermekműsora szórakoztatja a legkisebbeket, 17:15 órától pedig farsangi táncházba várunk minden résztvevőt, melyet Okányi Mihály néptáncpedagógus vezet. Közreműködnek a Belencéres Néptáncegyüttes táncosai. A talpalávalót a Suttyomba Zenekar szolgáltatja.
A táncház után, 18:00 órától, a farsang zárásaként, kiszebáb égetéssel búcsúztatjuk a telet a kulturális központ előtti téren.
Kísérőprogramokban sem lesz hiány: tombola sorsolás, kézműves foglalkozás, arcfestés, helyi termék vásár is várja a farsangolókat.

A belépés ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött!
A rendezvény a hatályos járványügyi jogszabályok betartásával kerül megrendezésre.

Várunk mindenkit nagy szeretettel és finom farsangi fánkokkal!

Szervező:
Békés Városi Kulturális Központ, Könyvtár, Múzeum és Sport Nonprofit Kft.

Támogatók:
Német Nemzetiségi Önkormányzat
Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!