Békési résztvevőre szavazhatunk!


A Dal 2022 egy televíziós élő showműsor, melyben a nézők és a szakmai zsűri kiválasztja, hogy melyik előadó szerzeménye az év dala. Idén 455 pályamű érkezett be, ebből került ki a döntő 40 résztvevője, köztük a békési Serei-Pálmai Panna (a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója) és zenekara, a Pankastic!

A zsűri tagjai: Egri Péter, Ferenczi György, Mező Misi és Wolf Kati. A műsorvezetők: Király Viktor és Rókusfalvy Lili. A legjobb dal mellett díjazzák a Dal felfedezettjét, a legjobb szövegírót, az akusztikus verseny győztesét és a döntőbe jutottakat is.

Az idei verseny egyik érdekessége, hogy a Pankastic a Panna első saját szerzemé-nyével indul (Hosszú volt a nyár), melyet Oláh Krisztián zongorista és zeneszer-zővel közösen jegyeznek.

A zenekar már fennállásának első éve után kimagasló sikereket ért el, kuriózumnak  számító hangzásukkal hiánypótló színfoltként tűn-tek fel a magyar könnyűzenei palettán.  “Django-pop” névre keresztelt stílusuk a boldog békeidők jazzes hangzásvilágát elegyíti  a modern pop és világzene egye-diségével.

Az együttes sikerének titka, hogy a jazz zenén belül könnyed, dallamos, közérthető muzsikájukat a műfaj kimagasló képviselői szólaltatják meg. Oláh Krisztián zongorista, zeneszerző, számtalan jazz verseny győztese, a Zeneakadé-mia Jazz Tanszakának legfiatalabb tanára. Ladányi Gábor gitáros virtuóz játéka már olyan zenekarokban is bizonyított, mint a Roby Lakatos Ensemble.

Orbán György több hazai jazz formáció bőgőse,  együtt dolgozik Szakcsi Lakatos Bélával és Palya Beával is. Serei Dániel dobos (Panna férje) a Budapest  Jazz Orchestra dobosa, a Bartók Béla Konzervatórium jazzdob tanára. A zenekar lelke, Serei-Pálmai Panna énekesnő, aki egyedi hangjával, közvetlen  kisugárzásával a koncertek alkalmával mindig vidám és pozitív atmoszférát teremt.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!