Az év első képviselő-testületi ülése volt Békésen


A döntésekről Kálmán Tibor polgármester számolt be

Elfogadták a testület Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását, amely többek között a bizottsági és testületi tagok munkavégzését is szabályozza.

 

Döntöttek a város új sportrendeletéről, a sporttanács segítségével egyértelműen meghatározták, hogy a békési sportegyesületek milyen feltételek, mutatók mellett mennyi támogatást kaphatnak. Ilyen mérőszámok többek között a tagság, utánpótlás létszáma is.

 

Folytatják az együttműködést a nemzetiségi önkormányzatokkal, a polgármester hangsúlyozta, mind a négy önkormányzat sokat tesz a város közéletéért, aktívan dolgoznak mindannyian és munkájuk folytatására kéri őket.

 

A Békési Városi Püski Sándor Könyvtár igazgatója, Erdősné Sági Mária az év végével nyugdíjba vonult, jelenleg tárgyalások folynak arról, hogy ki veszi át helyét az intézmény élén.

 

A Tátra utca 34. szám alatti ingatlant, melyet a Békési Kajak Kenu szakosztály használ, az állam tulajdonában van, de törvényi lehetőség alapján a város önkormányzata ingyenes átvételét kezdeményezi.

 

Megválasztották a Békés megye 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjait és póttagjait, így tagjai:

 

Gelléné Körözsi Eszter

 

Köteles Zoltán

 

Gyurovics Katalin

 

póttagjai:

 

Mester Péterné

 

Őriné Apáti Anna

 

Kálmán Tibor polgármester végezetül szólt arról is, hogy aktív pályázati évre készülnek, kiemelte térségünk országgyűlési képviselőjét, Dankó Bélát, aki maximálisan segíti a város elképzeléseit. A költségvetésről szólva hangsúlyozta, elkészítése folyamatban van és a tervek szerint stabil alapot ad majd a város gazdálkodásához.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!