Indul a Kígyó utca és a Csók-zug felújítása.


Dankó Béla országgyűlési képviselő Kálmán Tibor polgármester, Polgár Zoltán alpolgármester és Deákné Domonkos Julianna képviselő asszony társaságában a már befejezett szakaszon ismertette a tervezett munkálatokat.

Kálmán Tibor polgármester ismertette, a belváros járdafelújítása, egyes részeinek térkövezése már befejeződött, ebből a Széchenyi téri buszmegálló, a református templom, zeneiskola majd a gimnáziumig tartó szakasz, a Fáy utca és a Korona utca egy-egy része készült el.

 

A felújítás folytatásaként a Kígyó utcai és Csók –zugi jelentős gyalogos és kerékpárosforgalmat lebonyolító szakasz járdaburkolata kiemelt szerepet játszik a Hepp iskola megközelítése szempontjából.

 

A Belügyminisztérium által kiírt pályázat elnyerése nyomán most végre megvalósul az említett útvonal rendbetétele és a Csók híd felújítása is megtörténik. A 47 millió forintos összköltségű beruházáshoz 7 millió forintos önerő szükséges, melyet Békés város a fejlesztési tartalékaiból biztosít.

 

A polgármester hozzátette, további területeket vonnak be fokozatosan a felújításokba.

 

Dankó Béla, Békés és térsége országgyűlési képviselője elmondta, Békés belvárosa folyamatosan szépül, további fejlesztések következnek a városban, újabb út és járda felújítások, beruházások érkeznek majd, a városvezetéssel nagyon jó a kapcsolat, folyamatosan pályáznak és a továbbiakban is segíteni szeretnék munkájukat.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!