Tényleges börtönt kérnek a békési nőre, aki autókból és ingatlanokból lopott


Kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, 6 rendbeli lopás vétsége és 2 rendbeli kísérlete miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 38 éves többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is más ügyből kifolyólag jogerős szabadságvesztés büntetését töltő békési nővel szemben, aki jellemzően nyitva hagyott, parkoló autókat fosztott ki.

A nő a vádbeli időben munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezett, cselekményeit rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el. A terhelt 2021 januárja és júliusa között 9 db, Békésen, az utcán parkoló, de lezáratlan jármű utasteréből lopta el az ott talált különböző értékeket. Volt, hogy az egyik autóból 190.000.-Ft-ot tartalmazó pénztárcát zsákmányolt, de olyan is, amelyben csak egy doboz gyógyszert és egy csomag törlőkendőt talált. Az egyik autóból 1.500.-Ft-ot vitt el, valamint a sértett bankkártyáját is, amellyel később az egyik helyi dohányboltban 4.600.-Ft értékben kísérelt meg vásárolni, de a tranzakciók sikertelenek voltak.

Szintén sikertelenül kísérelt meg lopni egy Békés, Pusztaszeri utcai családi házból is, hová a nyitott kiskapun és a szintén nyitott bejárati ajtón át jutott be: a házban kutatást végzett és egy táskában össze is készített 9.500.-Ft értékben cigarettát, vágott dohányt, egy teakiöntőt és némi készpénzt, de az egyik ott lakó tetten érte és kérdőre vonta, ekkor az eltulajdonítani szándékozott tárgyak hátra hagyásával távozott.

 

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a nőt beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kötelezze őt a sértettek részére okozott kár megtérítésére.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!