Farsangi forgatag volt Békésen


Megjelent: 2022 Február 6. ( Vasárnap ) 10:24
Módosítva: 2022 Február 14. ( Hétfő ) 10:46
Maszk és jelmezverseny, táncház és fellépések színesítették a szombati programot.

Mucsi András, Békés Város Önkormányzata Humán és Szociális Bizottságának elnöke megnyitó beszédében elmondta, a gazdag népi hagyomány sok szokást kapcsol ezekhez a hetekhez, amelyeket a békési farsangi forgatag is évről évre megelevenít.
A színpadi programok sorát a Békési Hagyományőrző Dalkör előadása nyitotta meg, akik széki népdalokat, somogyi dalcsokrot, valamint bordalokat adtak elő.
Az eseményen bemutatkozott az Energy Dance Cool Tánciskola, volt latin társastánc és zumba bemutató, valamint felléptek a Szokolay Sándor AMI volt növendékei és a Belencéres Néptáncegyüttes kamaracsoportja is.
A gyerekek a színházteremben elhelyezett színes babzsák fotelekben hallgatták a meseolvasást, majd Hevesi Imi bácsi zenés gyermekműsora alatt táncra is perdültek.

jelmez- és maszkverseny során nem volt egyszerű dolga a zsűrinek, akik előtt közel 20 jelentkező vonult fel szebbnél-szebb jelmezekben és maszkokban, amelyeket 3 kategóriában is díjaztak (maszkverseny: legszebb, legötletesebb, legviccesebb maszk; jelmezverseny: legmunkásabb, legötletesebb, legviccesebb jelmez).

A díjak kiosztása után a tombolasorsolás következett, majd kezdetét vette a Belencéres Táncház Okányi Mihály néptáncpedagógus vezetésével, a Suttyomba Zenekar élőzenés kíséretében.

A farsangot helyi termék vásár, arcfestés, kézműves foglalkozás és farsangi játszótér is színesítette, valamint fánkban sem volt hiány.
Az esemény zárásaként a résztvevők zeneszóval kivonultak az utcára és a kiszebáb elégetésével jelképesen elűzték gondjaikat és a telet.

Köszönjük a Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat támogatását!

VIDEO


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


farsang