Különszintű csomópont épülhet az M44-es gyorsforgalmi út és 4644 jelű út között.


Az engedélyezés és kiviteli tervek elkészítésén túl a szükséges építési engedélyek beszerzése történik meg az előkészítési feladatok keretében – jelentette be Dankó Béla országgyűlési képviselő közösségi oldalán.

Az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros-Békéscsaba közötti szakaszát 2020. december 11-én helyezték forgalomba. A gyorsforgalmi út és a 4644. jelű út megvalósult különszintű keresztezésének helyén új, teljes értékű csomópont megvalósításának előkészítését rendelték el. A csomópontot ütemezett megvalósítással tervezik. Első ütemben félcsomóponti kialakítással a Budapest felől érkező, illetve a Budapest felé tartó csatlakozási lehetőség lesz biztosítva.

 

A tervezési munka megkezdődött. Az építési engedély megszerzésének és a kivitelei tervek elkészítésének befejezési határideje 2022. június eleje.

 

A tervek tartalmazzák a csatlakozó 4644 út felújítását is a csomóponttól a 47 sz. főútig mintegy 8 kilométer hosszban. A csomópont tervei úgy készülnek, hogy megvalósítás esetén mind a négy irányban, Budapest felőli le és felhajtás, Békéscsaba felőli le és felhajtással is használható lesz.

 

A kivitelezés elindításához az Innovációs és Technológiai Minisztérium elrendelése szükséges.

 

A beruházást annak idején Herczeg Tamás országgyűlési képviselőtársával közösen kezdeményezte Dankó Béla.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


m44 csomópont Kamut