Korszerű buszokkal bővült a helyközi közlekedés


Három Volvo 8900-as típusú, egyenként 95 férőhelyes autóbuszt adtak át a Békés megyei tömegközlekedés számára Dankó Béla, Herczeg Tamás és dr. Kovács József országgyűlési képviselők.

 

A járművek alacsony belépésűek, légkondicionáltak, Euro 6e motorral, elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, USB-töltőpontokkal felszereltek és akadálymentesek. Értékük nettó 250 millió 276 ezer forint.

 

A három busz a békéscsabai, békési és gyulai telephelyeken állomásozik majd és a választókerület több települését, Békést, Mezőberényt és Köröstarcsát is érintik majd.

 

Az említett vonalakon naponta sok százan járnak be autóbusszal dolgozni, tanulni, ügyeket intézni, vásárolni Békéscsabára, vagy a szomszéd településekre, illetve térnek onnan haza otthonaikba. A kormányzati politikának és a vállalkozások eredményes tevékenységének köszönhetően még soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint napjainkban – mondta Dankó Béla országgyűlési képviselő, éppen ezért – hangsúlyozta – fontos, hogy az utasok a lehető legkomfortosabb és legbiztonságosabb körülmények között tehessék meg a távolságokat az autóbuszokon is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!