Nagyarányú vereség Cegléden


Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 14. fordulója pénteki mérkőzésén nagy vereségbe szaladt bele a Békési FKC együttese.

A Keleti csoport második helyezettje betegségek és sérülések miatt több kulcsemberét nélkülözve állt fel a tavaly még élvonalban szereplő Cegléd otthonában, így pedig meglehetősen szerény teljesítményre volt képes.

Ceglédi KKSE–Optimum Solar-Békési FKC 30–16 (14–9)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Cegléd, 50 néző. Vezette: Bába Sándor, Horváth Péter.
Békés: Kiss O. – Hrabák, Haszilló 1, Varsandán 1, Dávid, Lele, Rusznák. Csere: Takács (kapus), Dénes 1, Mezei 2, Kovács R., Szász 7 (4), Laufer 3, Kohlrusz 1. Edző: Padla József.
A Cegléd legjobb góldobói: Pásztor Á. 7, Szepesi 5 (2), Gráf 5.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 5/4.

A Cegléd zsinórban három góllal indított, míg a pontatlanul dobó és technikai hibákat vétő vendégek részéről csak a 12. percben érkezett először válasz. Úgy tűnt, hogy 4–3-as állásnál rendezik soraikat a békésiek, de egy-egy eladott labda hatására tartósan megmaradt a 2-3 gólos hazai előny (20. p.: 7–5). Sőt, a félidő utolsó harmadában egy négyes szériával az addigi legnagyobb különbséget alakította ki a vendéglátó (13–6).
Szünet után a félidei 5 találat gyorsan nyolcra növekedett (17–9), ami visszavetette a látogatók lelkesedését. Kránitz Zoltánnak is volt némi köze ahhoz, hogy a békésiek képtelenek voltak közelebb kapaszkodni, a ceglédi halóőr ugyanis bravúrt bravúrra halmozott. Mezei találatát követően a 46. percben még 6 találatra visszakapaszkodtak a viharsarkiak (21–15), de azután teljes lett a tanácstalanság. Szűk negyedóra alatt már csak egyszer találtak be, ellenben kaptak kilencet, így a házigazdák valósággal lelépték őket!
– Sajnálom, hogy így alakult, vissza kell térnünk a dolgos hétköznapokba, és javítani a hibákat.
 – nyilatkozta Padla József, vezetőedző. 

bfkc.hu


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


kézilabda Cegléd